آموزش سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر [Advanced Search]
گوگل اسکالر، موتور جستجویی میباشد که عملکردی مشابه با گوگل دارد؛ با این تفاوت که جهت جستجو در منابع علمی موجود استفاده میکند. در این آموزش تصمیم داریم که به جستجوی مقدماتی و سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر بپردازیم و بخشهای مختلف نتایج به دست آمده از جستجو را هم به شکل ویدیویی و هم تصویری معرفی کنیم.
بررسی اجمالی
گوگل اسکالر یک روش ساده برای جستجوی منابع علمی ارائه میدهد. به عبارتی، با همان تکنیکهایی که برای جستجو در گوگل استفاده میکنید، میتوانید در گوگل اسکالر هم جستجو کنید.
با استفاده از سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر، به چه منابعی میتوانیم دست پیدا کنیم؟
گوگل اسکالر به شما کمک میکند تا تحقیقات علمی مرتبط با کار خود را از سراسر جهان و از میان منابع علمی جستجو کنید. گوگل اسکالر امکان جستجو در منابع زیر را برای شما فراهم میآورد:
- مقالات،
- پایان نامهها،
- کتابها و چکیدهها،
- از ناشران علمی،
- انجمنها،
- منابع آنلاین،
- دانشگاهها
- و سایر وب سایتها.
مقالات در گوگل اسکالر با چه ترتیبی نمایش داده میشوند؟
گوگل اسکالر قصد دارد مقالات را به همان روشی که محققان مدنظر دارند، مرتب کند. در این راستا، مقالات بر اساس در دسترس بودن متن کامل، محل انتشار، نویسنده و تعداد استناد مرتب میشوند.
مزایای سرچ در Google Scholar
گوگل اسکالر، با عنایت به موتور جستجوی قدرتمند خود، به شما امکان جستجو در منابع مختلفی را ارائه میدهد؛ اما این موتور جستجو، مزایای دیگری نیز دارد که ما از آن بیخبریم:
- جستجوی گسترده منابع با استفاده از کلمات کلیدی
- بررسی استنادات، مطالعات مشابه، انتشارات، و نویسندگان
- دانلود مستقیم متن کامل در برخی موارد
- گستردگی موضوعی
- ایجاد پروفایل
- دریافت استناد
- و غیره.
نحوه سرچ مقدماتی در گوگل اسکالر
جهت جستجو مقالات در google scholar، ابتدا به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
پیش روی شما، یک نوار جستجو مقالات مشابه آن چه در گوگل مشاهده میکنید، ظاهر میشود.
در این نوار جستجو، هر کلمه کلیدی وارد شود، گوگل اسکالر بدون توجه به ترتیب و پیوستگی کلمات، از بین منابع مختلف جستجو میکند و نتایج را به شما نشان میدهد. به طور مثال، اگر شما جستجویی را با عبارت diabetes patients انجام دهید، نتایجی که به شما ارائه میشود به صورت زیر خواهد بود:
مشاهده نمونه اول نتیجه سرچ مقدماتی گوگل اسکالر
مشاهده نمونه دوم نتیجه سرچ مقدماتی
همانگونه که در نتایج مشاهده میفرمایید، یافتهها ممکن است در عنوان یا متن باشد؛ همینطور، در برخی موارد Diabetes در عنوان است و Patients در متن و غیره.
بنابراین، این نوع از جستجو، به شما نتایج دقیقی را ارائه نخواهد کرد؛ مگر آنکه به دنبال یک مقاله مشخص باشید.
سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر
جهت انجام جستجوی پیشرفته در گوگل اسکالر، میتوانید از گزینه همبرگری در قسمت سمت چپ و بالای صفحه استفاده کنید و سپس بر روی Advanced Search کلیک کنید یا از لینک زیر کمک بگیرید:
در مقابل شما 6 نوار جستجو و یک گزینه انتخابی قرار میگیرد (همانند تصویر زیر) که به کمک آنها میتوانید جستجو خود را تنظیم کنید. در ادامه به معرفی و نحوه عملکرد هرکدام از موارد خواهیم پرداخت.
نوار with all of the words در پنجره سرچ پیشرفته
این قسمت، عملکرد مشابهی با جستجو در صفحه اصلی گوگل اسکالر دارد. به عبارتی، هر کلمه و عبارتی در آن وارد شود، با هر ترتیبی در هر جای مقاله آن را بیاید، به شما نشان میدهد. در لینک زیر نمونه مشابه قرار داده شده است:
نوار with the exact phrase در سرچ پیشرفته اسکالر
در مواردی که کلمه کلیدی مورد نظر شما، از بیش از یک کلمه تشکیل شده باشد یا عبارت باشد و پیوستگی و ترتیب کلمات برای شما اهمیت داشته باشد، میتوانید از این قسمت استفاده کنید. به طور مثال، شما تصمیم دارید مقالهای را جستجو کنید که در عنوان یا متن آن، عین عبارت "Prevalence of Chronic Low Back Pain" ذکر شده باشد. استفاده از این نوار، نتایج را آن گونه که در زیر آورده شده است به شما نشان میدهد:
مشاهده نتیجه سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر
نوار with at least one of the words
اگر در جستجو خود قصد داشته باشید که از کلمات مترادف استفاده کنید یا از بین کلمات وارد شده، حداقل یکی را جستجو کنید، میتوانید آنها را در نوار with at least one of the words وارد کنید. به طور مثال شما میخواهید مقالاتی را جستجو کنید که در آن حداقل یکی از یا همه کلمات Diabetes یا Hypertension یا hyperglycemia باشد. همانگونه که در یافتههای جستجوی زیر مشاهده میکنید، نتایج دارای حداقل یکی از کلمات وارد شده در عنوان یا متن خود هستند.
مشاهده نمونه نتیجه جستجو با عملگر پیشرفته Google Scholar
نوار without the words
خارج کردن یک یا چند کلمه در سرچ پیشرفته گوگل اسکالر، به ندرت اتفاق میافتد اما در مواقعی نیز ممکن است مورد نیاز باشد. بنابراین، شما میتوانید با استفاده از این نوار، کلمه یا کلماتی که نمیخواهد در جستجوی شما باشد را از نتایج خارج کنید. در جستجوی بالا، ما تصمیم گرفتیم مقالاتی را جستجو کنیم که در عنوان یا متن آن کلمه Diabetes باشد و در نتایج به دست آمده (چه در عنوان و چه متن)، کلمات Hypertension و Hyperglycemia نباشد. نتایج به صورت زیر میگردد:
مشاهده نتایج جستجو پیشرفته با خارج کردن کلمه
گزینه where my words occur در منو سرچ پیشرفته
این گزینه به شما کمک میکند تا مشخص کنید کلمات مورد نظر شما در چه بخشی از مقاله ظاهر شود. به علت محدودیت جستجو در گوگل اسکالر، شما تنها میتوانید بخش عنوان یا تمام متن مقاله را انتخاب کنید. به طور مثال، ما با دنبال مقالهای هستیم که در عنوان آن عین عبارت "Prevalence of Chronic Low Back Pain" ذکر شده باشد. جهت انجام این جستجو، ابتدا با استفاده از نوار with the exact phrase عبارت بالا را وارد میکنیم. سپس در بخش where my words occur، گزینه in the title of the article را انتخاب میکنیم.
مشاهده نمونه نتیجه سرچ پیشرفته
نوار Return articles authored by
در این بخش از سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر میتوانید نام نویسنده مورد نظر خود را وارد کنید تا مقالات و آثار منتشر شده توسط نویسنده به شما نشان داده شود.
مثال از جستجوی نام نویسنده در گوگل اسکالر
نوار Return articles published in
این بخش از جستجوی پیشرفته در گوگل اسکالر، به شما امکان میدهد تا نام مجلهای که در آن مطالعه به انتشار رسیده است را وارد کنید.
مثال از جستجوی مجله در سرچ در گوگل اسکالر
بخش Return articles dated between
در نهایت، این قسمت به شما کمک میکند تا بازه زمانی جستجوی مقالات خود را در google scholar تنظیم کنید.
پس از وارد نمودن اطلاعات مورد نظر کنید، میتوانید گزینه جستجو را بزنید و نتایج به دست آمده را مشاهده کنید. وارد کردن همه فیلدها هنگام سرچ پیشرفته در گوگل اسکالر، الزامی نیست و تنها با تکمیل حداقل یکی از نوارها، میتوانید جستجوی خود را انجام دهید.
برای یادگیری بهتر توصیه میشود که ویدیو دوره را مشاهده بفرمایید. جهت اطلاع از جدیدترین دورههای علمینو به کانال تلگرام تیم پژوهشی علمینو مراجعه کنید. همچنین برای فراگیری دورهها به شکل پادکست به کانال کست باکس علمینو بپیوندید. در صورت رضایت ما را به دوستان خود معرفی کنید.
مدرس
حمید رضا ثابت
کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکیرزومه علمی و سوابق اجرایی جناب آقای حمید رضا ثابت
- رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی (1400)
- پژوهشگر برتر دانشجویی (۱۳۹۴)
- استعداد درخشان
- دبیر کل مدرسه تابستانه کشوری طرح تحول نوآوری در آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۵)
- عضو هیأت تحریریه مجله علمی پژوهشی Galen (1393)
- دبیر اجرایی چهارمین مدرسه تابستانی شبکه همکار جنوب (1393)
- عضو شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
- نائب دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
- دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۴)
- برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه پژوهشی در موضوعات مختلف (1392-۱۳۹۵)
- کادر اجرایی چهارمین کنگره ملی دانشجویی افق های نوین در علوم توانبخشی (1393)
- دبیر فرهنگی کانون نخبگان دانشگاه علوم پزشکی فسا (1391)
- ثبت و چاپ بیش از ده طرح پژوهشی و مقالات علمی
نظرات