ریزجزئیات رشته ژورنالیسم پزشکی (سلامت و رسانه)

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
آشنایی با رشته ژورنالیسم پزشکی
بازدید کاربران: 4
بازدید از صفحه: 393

بررسی اجمالی

فردی که در رشته ژورنالیسم پزشکی (سلامت و رسانه) تحصیل می‌کند، مهارت‌های مختلف در حوزه مدیا و ژورنالیسم سلامت را کسب می‌کند و قادر خواهد بود اخبار مرتبط با پزشکی و بهداشت و... جمع آوری کند و به مخاطب عام این مطالب را منتقل کند. همچنین، نتایج تحقیقات پزشکی را به زبان ساده به عموم منتقل کند. از طرفی، یک ژورنالیست پزشکی، اصول و فنون پژوهش را برای فعالیت در دفاتر نشریات فرا خواهد گرفت. این اصول و فنون می‌تواند شامل تمام پروسه انتشار تحقیقات از طراحی تحقیق، جمع‌آوری داده، انجام آنالیز آماری، نگارش مقاله، ویرایش مقاله، صفحه آرایی مقاله و همه موارد مرتبط با تحقیقات می‌شود. در کشور ایران، بخش اول بسیار محدود انجام می‌شود.

در رشته ژورنالیسم پزشکی، تمرکز بر این موضوع است که افراد زمانی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند، توانایی کمک به پژوهشگران را داشته باشند و در مسیر پژوهش برای اصلاح طر‌ح‌های تحقیقاتی و فعالیت در دفاتر مجلات، مهارت داشته باشند. برای انجام این هدف (به نقل از آقای دکتر بهروز آستانه، مؤسس رشته ژورنالیسم پزشکی در ایران) اگر ابعاد مختلف این رشته را به اندام انسان تشبیه کنیم، یک بدن وجود دارد و دو دست. این بدن، دانش مدیکال ژورنالیسم است و شامل آن چیزی می‌شود که به عنوان تئوری ژورنالیسم پزشکی، تولید برخط، انواع مطالعات، و مواردی که پایه تحقیقات را شکل می‌دهد، در نظر گرفته می‌شود. اگر دانش کافی در این حوزه شکل نگیرد، وجود دو دست کاربرد قابل توجهی نخواهد داشت. دست راست این رشته، زبان انگلیسی است. بنابراین، رشته ژورنالیسم پزشکی رشته زبان انگلیسی نیست؛ بلکه، قرار است زبانِ انگلیسیِ دانشجویانِ این رشته را در جهت بهبود تنه یا بدن شکل بدهد. دست چپ، دانش کامپیوتر است. اگر دانش رایانه وجود نداشته باشد، در قرن 21م فعالیت بسیار سخت است. بنابراین، در این رشته از دانش زبان انگلیسی و کامپیوتر برای خدمت در جهت دانش ژورنالیسم پزشکی استفاده می‌شود.

ویرایش محتوایی در رشته ژورنالیسم پزشکی، وجه تمایز این رشته با سایر رشته‌ها است. به این معنی که، فارغ‌التحصیلان این رشته با آگاهی و درک از مفهوم پژوهش، سؤال پژوهشی و تمام جزئیات مربوط به تحقیقات علمی به ارزیابی مطالعه می‌پردازند.

رشته ژورنالیسم پزشکی برخلاف بسیاری از رشته‌های ارشد، مقطع کارشناسی ندارد. بنابراین، در این رشته، واحدهای متعددی به دانشجویان ارائه می‌شود تا جبران این موضوع شود. توجه داشته باشید توانایی‌های فرد و مهارت‌های فردی برای موفقیت در این رشته بسیار حائز اهمیت است.

 

مدرس

حمید رضا ثابت
کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی

رزومه علمی و سوابق اجرایی جناب آقای حمید رضا ثابت

  • رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی (1400)
  • پژوهشگر برتر دانشجویی (۱۳۹۴)
  • استعداد درخشان
  • دبیر کل مدرسه تابستانه کشوری طرح تحول نوآوری در آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۵)
  • عضو هیأت تحریریه مجله علمی پژوهشی Galen (1393)
  • دبیر اجرایی چهارمین مدرسه تابستانی شبکه همکار جنوب (1393)
  • عضو شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • نائب دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۴)
  • برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه پژوهشی در موضوعات مختلف (1392-۱۳۹۵)
  • کادر اجرایی چهارمین کنگره ملی دانشجویی افق های نوین در علوم توانبخشی (1393)
  • دبیر فرهنگی کانون نخبگان دانشگاه علوم پزشکی فسا (1391)
  • ثبت و چاپ بیش از ده طرح پژوهشی و مقالات علمی

نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.