Topic Sentence

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
اصول نگارش پاراگراف در انگلیسی
بازدید کاربران: 14
بازدید از صفحه: 1457
Topic Sentence

بررسی اجمالی

پاراگراف

تورفتگی (Indentation)

جمله اول پاراگراف همیشه تورفتگی دارد؛ بنابراین، خواننده متوجه می‌شود که موضوع جدیدی (یا جنبه متفاوتی از موضوع) شروع می‌شود. نویسنده تورفتگی را با خالی گذاشتن ابتدای جمله اول به اندازه چند کاراکتر در ایجاد می‌کند. در واقع، تورفتگی نوعی علامت نگارشی است. همانطور که هر جمله با نقطه تمام می‌شود، هر پاراگراف هم با تورفتگی شروع می‌شود. به مثال زیر دقت کنید:

     Cancer is a large group of diseases that can start in almost any organ or tissue of the body when abnormal cells grow uncontrollably, go beyond their usual boundaries to invade adjoining parts of the body and/or spread to other organs. The latter process is called metastasizing and is a major cause of death from cancer. A neoplasm and malignant tumour are other common names for cancer.
     Cancer is the second leading cause of death globally, accounting for an estimated 9.6 million deaths, or one in six deaths, in 2018. Lung, prostate, colorectal, stomach and liver cancer are the most common types of cancer in men, while breast, colorectal, lung, cervical and thyroid cancer are the most common among women.

طول پاراگراف (Length)

پاراگراف‌ها از نظر طولانی بودن، متفاوت هستند. بعضی پاراگراف‌ها کاملاً کوتاه هستند؛ برخی دیگر خیلی طولانی می‌باشند. به طور معمول بیشتر پاراگراف‌ها بیش از 3 جمله را درون خود دارند و بین 100 تا 200 کلمه هستند.

 

جمله موضوعی (Topic Sentenc)

جمله اول پاراگراف را معمولاً  به نام Topic Sentence می‌شناسند.  اما در برخی موارد ممکن است Topic Sentencene در انتها یا میان متن قرار بگیرد. حتی در برخی موارد پیش می‌آید که یک پاراگراف جمله موضوعی نداشته باشد که در این صورت به آن Implied  یا Suggested گفته می‌شود. بنابراین، در هنگام مطالعه متون، به این موارد دقت داشته باشید.

در زمان نگارش پاراگراف، توجه به این موضوع الزامی است که قرار گرفتن جمله موضوعی در ابتدای پاراگراف واضح‌ترین، مؤثرترین و آسان‌ترین نوع نگارش برای نویسنده و قابل درک‌ترین‌ برای خواننده است.

چه چیزی باعث می شود یک جمله موضوعی خوب داشته باشیم؟

مهمترین نکته در مورد این است که به خاطر داشته باشیم

Always try to make a statement about your topic which limits it to a certain extent:
Top Sentence=TOPIC+Limitng Statement

به عنوان مثال موضوع اصلی فوتبال است. مطالب زیادی برای بیان درمورد فوتبال وجود دارد. بنابراین، برای شما به عنوان نویسنده مشکل است که تصمیم بگیرید که چگونه می خواهید درمورد این موضوع مطلب بنویسید. به عبارتی دیگر، شما نیاز دارید که مطلب خود را محدود کنید.

یک راه حل برای محدود کردن موضوع جمله، این است که کلمات و عبارت های کلیدی را در جمله موضوعی (Topic Sentence) قرار دهید. این کلمات و عبارت‌ها به خواننده کمک می‌کند تا شما درمورد چه چیزی در پاراگراف بحث خواهید کرد. این کلمات و عبارت‌ها بعضاً به نام "Controlling world یا Controlling phrases" خوانده می‌شوند؛ چرا که به کنترل و نظم پاراگراف کمک می‌کند.

در یک پاراگراف درمورد فوتبال، به عنوان مثال، آن‌ها به خواننده نشان می‌دهند که شما تصمیم دارید درمورد یکی از موارد زیر صحبت کنید:

    • بحث درمورد تاریخچه فوتبال
    • مقایسه آن با سایر ورزش‌ها
    • توضیح سختی‌های این رشته
    • بیان قوانین این رشته

اما، چگونه می‌توان یک موضوع را در جمله موضوعی بیان کرد؟ برای پاسخ به این سؤال، روش‌های مختلفی وجود دارد، اما در زیر به رایج‌ترین آن‌ها اشاره شده است. زمانی که شما متوجه این مثال‌ها بشوید، نگارش یک جمله موضوعی برای شما بسیار راحت‌تر خواهد بود.

Topic Statement Which Limits the Topic
Soccer is now played in the United States. (Place)
Soccer has become more popular within the las five years. (time or period of time)
Soccer is a physically demanding sport. (quality)
Soccer and football have a great deal in common. (showing similarities)
Soccer is more dangerous than tennis. (showing differences)
A soccer player can receive various kinds of penalities during a game. (a number of thing; a list)
The World Cup Soccer Championship Games create interest from soccer fans all over the world. (effect)
Soccer is dangerous for several reasons. (cause; reason)

 

تمرین

به کلمات یا عبارات کلیدی که در زیر آن‌ها خط کشیده است، دقت کنید و مشخص کنید از کدام نوع محدودکننده‌های جملات موضوعی هستند. ممکن است برخی از آن‌ها بیش از یک محدودکننده داشته باشند.

  1. Soccer has become increasingly popular in the United States in the last ten years. (Quality/Place/Time)
  2. Team sports develop an athlete's sense of fair play.
  3. Libraries have three basic kinds of materials.
  4. Women are paid less for equal work than men in certain U.S companies.
  5. Pollution has caused three major problems in our town in the last five years.
  6. Air travel is more convenient than train travel for at least three reasons.

 

پیش از آن که شروع به نوشتن یک پاراگراف کنید، بهتر است که در ذهن خود مرور و برنامه‌ریزی کنید که چه چیزی را در مورد موضوع می‌خواهید بیان کنید. یک راه برای برنامه‌ریزی این است که با جستجو در موضوع، لیستی از موارد که مدنظر دارید بیان کنید را برای خود تهیه کنید.

مطمئناً امکان پذیر نیست که تمام جنبه‌هایی که به ذهنتان آمده است را در یک پاراگراف بیان کنید. بنابراین، پس از آن که لیست خود را تهیه کردید، کلمات یا عبارات کلیدی را از بین پاسخ‌های خود پیدا کنید و آن‌هایی که از نظر تشابه موضوعی، منطقی به نظر می‌رسند را در کنار هم قرار دهید.

به مثال زیر توجه فرمایید:

There are many reasons  for soccer's increased popularity in the United States.

 

یکپارچگی پاراگراف

توجه کنید که در کنار جمله موضوعی، یک پاراگراف ممکن است چندین جمله دیگر داشته باشید که به نحوی جمله موضوعی را حمایت می‌کنند (Supporting sentece) (به عبارتی در توضیح جمله موضوعی می‌آید). تمام این جملات باید مرتبط با جمله موضوعی باشند و به مجله موضوعی ارجاع کنند. به شکل زیر دقت کنید:

توجه داشته باشید در برخی موارد ممکن است که این جملات تقویتی (Supporting Sentence)، با جملات دیگری همراه شوند که برای ذکر مثال، جزئیات و یا توضیحات بیشتر می‌آیند.

پاراگراف زیر را مطالعه بفرمایید. این پاراگراف نمونه بارزی از پاراگرافی است که یکپارچگی ندارد.

     There are two main reasons why I have decided to attend Bingston University next year. Applying to a college is a terribly complicated process. Some of my friends chose colleges for very bad reasons. John has never been to college, I've met his grandfather, and he still has an incredibly sharp mind for a man of his age. Susan chose a university because the food in the region was said to be quite good. Susan is really not too clever, I suppose, so I shouldn't criticize her. Actually, I think it was her father who made the choicec for her.

آیا شما هم متوجه شدید که هیچکدام از جملات، درمورد جمله موضوعی صحبت نمی‌کنند؟ جمله موضوعی این پاراگراف درمورد دو عامل برای شرکت در دانشگاه Brigstone صحبت می‌کند. اما نویسنده بعد از آن جملاتی را مطرح می‌کند که ارتباطی با جمله موضوعی ندارد.

اگر بخواهیم همین پاراگراف را بر اساس جمله موضوعی باز نویسی کنیم و یکپارچگی در متن ایجاد کنیم، می‌توانیم چنین متنی بنویسیم:

There are two main reasons why I have decided to attend Bingston University next year.  First of all, there is the question of money: Bingston's tuition is reasonable, and I don't even have to pay it all at once. This is very important, since my father is not a rich man. With Bingston's dedferred payment plan, may father will be able to pay my tuition without too much difficulty. The second reason is the fine education which I feel I will receive there is agriculture, my chosen field. It is a well-known fact that Bingston hires only the finest professores in its Agriculture Department. Moreover, the university requires all agriculture students to gain practical experience by working on local farms while they are still going to school.

و حالا، این دیاگرامی است که از این پاراگراف می‌توان استخراج کرد:

همانگونه که مشاهده می‌کنید، نویسنده در متن به بیان "دو علت" و توضیحات مرتبط با این دو علت می‌پردازد و هیچگونه توضیحات بی‌ربط و اضافه‌ای در آن بیان نشده است. بنابراین اکنون می‌توانیم بگوییم که این پاراگراف یکپارچگی دارد. به این معنی که خواننده مشکلی با درک این موضوع که نویسنده چه چیزی را می‌خواهد بیان بکند، ندارد.

مدرس

حمید رضا ثابت
کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی

رزومه علمی و سوابق اجرایی جناب آقای حمید رضا ثابت

  • رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی (1400)
  • پژوهشگر برتر دانشجویی (۱۳۹۴)
  • استعداد درخشان
  • دبیر کل مدرسه تابستانه کشوری طرح تحول نوآوری در آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۵)
  • عضو هیأت تحریریه مجله علمی پژوهشی Galen (1393)
  • دبیر اجرایی چهارمین مدرسه تابستانی شبکه همکار جنوب (1393)
  • عضو شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • نائب دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۴)
  • برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه پژوهشی در موضوعات مختلف (1392-۱۳۹۵)
  • کادر اجرایی چهارمین کنگره ملی دانشجویی افق های نوین در علوم توانبخشی (1393)
  • دبیر فرهنگی کانون نخبگان دانشگاه علوم پزشکی فسا (1391)
  • ثبت و چاپ بیش از ده طرح پژوهشی و مقالات علمی

نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.