گزارش مورد

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
ژورنالیسم پزشکی
بازدید کاربران: 7
بازدید از صفحه: 971
گزارش مورد

بررسی اجمالی

دلایل انتشار Case Report

نادر بودن بیماری

ندرت بیماری، اغلب در قالب یک کاورلتر به ژورنال ارسال می‌شود و به عنوان گزارش یک مورد خاص ذکر می‌شود. با این نادر بودن بیماری، کمتر مورد توجه ژورنال قرار می‌گیرد. به دست آوردن اطلاعات و تجربه درمورد بیماری‌های نادر، اغلب با تهیه گزارشی درمورد یک‌سری از موارد نادر با هم و به همراه بررسی گسترده‌تر از مقالات، بهتر مورد توجه قرار می‌گیرد. دو بیمار مبتلا به بیماری نادر، به عنوان گزارش مورد، از ارزش بیشتری نسبت به یک مورد برخوردار است.

ارتباط بیماری‌ها

این مورد نیز یکی از دلایل متداول برای گزارش یک بیمار خاص است. با این حال، شانس ارتباط بیماری‌های نادر یا شایع، به ندرت مورد توجه است. برای اینکه مورد توجه قرار بگیرند، آن‌ها باید فرضیه‌هایی درمورد علت زمینه‌ای بیماری ایجاد کنند یا اینکه چالش خاصی را در مدیریت یا تشخیص بیان کنند.

تظاهرات نادر از بیماری‌های شایع

تظاهرات غیرطبیعی و یا قبلا گزارش نشده از یک بیماری شایع، احتمالاً مورد توجه و قابل انتشار است. چالش این است که تشخیص خود را بتوانید اثبات کنید و سایر توضیحات بیماری‌های همزمان را کنار بگذارید.

گزارش یک نتیجه خاص

گزارش نتیجه‌های غیرمنتظره ،مانند پیش آگهی خوب پیش‌بینی نشده بیماری مهلک یا اثرات جانبی غیرمنتظره یک مداخله، می‌تواند ارزشمند باشد. اگرچه گزارش مورد از عوارض جانبی به دلیل سوگیری انتشار، مبتنی بر شواهد ضعیفی دارد. با این حال، راه را برای بررسی‌های سیستماتیک نشان می‌دهد.

پیامدهای یک درمان جدید

این گزارش، پاسخ‌های بیماری به مداخلات است. بسیاری از مجلات گزارش مورد از مداخلات درمانی را درنظر نخواهند گرفت، مگر آنکه تأثیر چشم‌گیری داشته باشد.

اشتباهات و آموزش‌ها

بسیاری از مجلات، گزارش موارد را صرفاً برای اهداف آموزشی منتشر می‌کنند. مطالب آموخته شده لزوماً به موارد کمیاب مربوط نمی شود و در واقع اگر مشکل در اعمال روزمره با آن مواجه شود، اغلب بیشتر جنبه آموزشی دارد.

یک بیماری جدید

این موضوع، شاید کمترین دلیل برای گزارش یک مورد باشد، اما دلیل قانع‌کننده‌ای برای انتشار است. با این حال، ادعای اینکه اولین گزارش است، اغلب اشتباه اثبات می‌شود.

 

انتشار گزارش مورد (Case Report)

انتخاب ژورنال

هنگامی که تصمیم گرفتید که دلیل اصلی مطالعه گزارش مورد شما چیست، لازم است پیش از شروع به نگارش، مجلات احتمالی را بررسی کنید. در بسیاری از موارد شما باید یک مجله تخصصی را هدف قرار دهید. مجلات ممکن است کیس ریپورت‌ها را با عناوینی مانند Letter، Lesson of week، یا Picture منتشر کنند. گزارش‌های منتشر شده در ژورنال و دستورالعمل‌های نویسندگان را با دقت بخوانید و آن‌ها را دنبال کنید.

مجلات از نظر نیازشان برای Case Reportها متفاوت هستند، اما، به عنوان یک راهنمای کلی، حدود 1000 کلمه، یک یا دو تصویر یا جدول برای این مطالعات درنظر گرفته می‌شود.

ساختار گزارش مورد

اکثر مجلات انتظار دارند که شما یک قالب استاندارد شامل خلاصه، مقدمه، گزارش مفصل حول محور مورد (بیمار)، و سپس بحث و نتیجه‌گیری و سپس منابع را دنبال کنید.

در مقدمه لازم است با زمینه‌ای مختصر، علت گزارش مورد بیان شود.

قالب معمول جزییات بالینی (گزارش بیمار) ارائه تاریخچه با ویژگی‌های ارائه شده، سابقه پزشکی، سابقه اجتماعی و خانوادگی همراه با سابقه دارو است. سپس، معاینات بالینی، تحقیقات، تشخیص‌های افتراقی، و سپس درمان و نتیجه بیان می‌شود. با این حال، ارائه اطلاعات از نظر زمانی لازم است. بنابراین ممکن است لازم باشد صحنه را با ارائه ویژگی‌های ارائه شده، تاریخچه پزشکی، تاریخچه اجتماعی، و سابقه خانوادگی تنظیم کنید و سپس به ترتیب زمانی به شرح جزییاتی بپردازید که به طور حتم با گسترش موضوع، علائم، نشانه‌ها و تحقیقات ارتباط دارد. به یاد داشته باشید که از لغات خیلی تخصصی پرهیز کنید و اگر از اختصاری استفاده می‌کنید حتما آن‌ها را توضیح دهید. مقادیر طبیعی نتایج آزمایشگاهی باید ارائه شود.

بیمار حتی‌الامکان باید ناشناس بماند؛ اما این امر هرگز اتفاق نمی‌‌تواند کامل باشد. از استفاده از نام واضح بیمار باید اجتناب شود. اگر بیمار بخشی از بیش از یک مقاله باشد، شناسایی وی با حرف اول کدگذاری شده در ارجاع متقابل می‌توانند کمک کننده باشد. جزئیات شخصی غیرضروری باید حذف شود.

جدول نتایج می‌تواند مفید باشد و تصاویری از علائم بالینی یا رادیولوژی می‌توانند بسیار ارزشمند باشند.  چهره بیمار باید به صورت دیجیتال پوشیده شود تا هویت بیمار فاش نشود. در مواردی که تصویر قابل است اما ممکن است مهم باشد، باید حتما رضایت آگاهانه بیمار در این موضوع ذکر شود.

در قسمت بحث، اطلاعاتی درمورد روشن‌کردن موضوعات اصلی بیان می‌شود؛ قسمت بحث ممکن است بهترین مکان برای ارجاع به موارد دیگر و خلاصه‌ای از مقالات باشد. توجه کنید که کیس ریپورت‌ها، برای مرور گسترده مقالات نیستند. درمواردی که جستجوی مقالات انجام شده است، روش باید به طور خلاصه بیان شود و پیام نهایی به طور خلاصه ذکر شود. در این قسمت باید ادعای طرح اثبات بشود.

رضایت

برای انتشار مقاله، رضایت بیمار شرط است و ارائه آن به ژورنال و ذکر آن در مقاله ضروری است. توجه کنید که اگر هنگام ارسال مقاله رضایت‌نامه را بارگزاری نکنید، بسیاری از مجلات مقالات شما را بررسی نمی‌کنند. بسیاری از مجلات فرم رضایت‌نامه اختصاصی خود را دارند و در غیر این صورت، شما باید از فرم یک مجله دیگر به عنوان راهنما استفاده کنید.

یک تصور رایج و غلط این است که اگر هیچ عکس یا مشخصات شخصی از بیمار ارائه نشود، دیگر نیازی به رضایت‌نامه نیست!

کاملاً ناشناس ماندن بیمار سخت است و در واقع کیس ریپورت‌های فردی، این امر اساساً غیرممکن است، زیرا ویژگی‌های اصلی بیمار از بین می‌رود. وظیفه محرمانه ماندن حتی در صورت فوت بیمار همچنان ادامه دارد و در این موارد باید با خویشاوندان بیمار تماس گرفته شود.

همچنین باید کسب رضایت انتشار از سایر پزشکان مربوط به مراقبت از بیمار را درنظر گرفت.

مدرس

حمید رضا ثابت
کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی

رزومه علمی و سوابق اجرایی جناب آقای حمید رضا ثابت

  • رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی (1400)
  • پژوهشگر برتر دانشجویی (۱۳۹۴)
  • استعداد درخشان
  • دبیر کل مدرسه تابستانه کشوری طرح تحول نوآوری در آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۵)
  • عضو هیأت تحریریه مجله علمی پژوهشی Galen (1393)
  • دبیر اجرایی چهارمین مدرسه تابستانی شبکه همکار جنوب (1393)
  • عضو شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • نائب دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۴)
  • برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه پژوهشی در موضوعات مختلف (1392-۱۳۹۵)
  • کادر اجرایی چهارمین کنگره ملی دانشجویی افق های نوین در علوم توانبخشی (1393)
  • دبیر فرهنگی کانون نخبگان دانشگاه علوم پزشکی فسا (1391)
  • ثبت و چاپ بیش از ده طرح پژوهشی و مقالات علمی

نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.