مرجع پژوهش

رایگان

0 نظر
دسته‌بندی‌ها
ژورنالیسم پزشکی
بازدید کاربران: 16
بازدید از صفحه: 829
مرجع پژوهش

بررسی اجمالی

مجموعه حاضر در شش بخش شامل «مبانی پژوهش»، «مبانی اجرای پژوهش»، «انواع روش پژوهش»، ملاحظات حقوقی و اخلاقی پژوهش»، «معرفی نرم افزارهای کاربردی در پژوهش» و «مفهوم شناسی و معادل یابی در پژوهش» ساماندهی شده است. بخش اول با عنوان «مبانی پژوهش» در چهار فصل به توضیحات مفصل درباره ارکان و فرایند عمومی در اجرای پژوهش می پردازد. دانشجویان در این چهارفصل با مراحل کامل اجرای یک پژوهش در سه گام اصلی طراحی، اجرا و انتشار نتایج» و «مبانی جستجو در تمام مسیر» آشنا خواهند شد. بر این اساس در فصل اول به طراحی پژوهش و نگارش پروپوزال پرداخته می شود. فصل دوم کلیاتی درباره اجرای پژوهش را معرفی می کند و در فصل سوم چگونگی ساماندهی و انتشار پژوهش توضیح داده خواهد شد. فصل چهارم به معرفی مبانی جستجو برای پژوهش اختصاص دارد که کاری پیوسته در تمام طول پژوهش خواهد بود. بخش دوم کتاب به مبانی اجرای پژوهش با جزئیاتی از فرایند اجرا در هر مرحله کلیدی می پردازد. در فصل پنجم با عنوان «مبانی انتخاب روش پژوهش» به معرفی انواع دسته بندی روش پژوهش و هدایت پژوهشگر برای انتخاب مؤثر هر روش بر اساس مختصات اولیه و ویژگی های آن خواهد پرداخت. فصل ششم مبانی شناسایی قلمرو و انتخاب جامعه و چگونگی نمونه گیری از آن را معرفی خواهد کرد. فصل هفتم به خواننده کمک می کند تا فرایندهای جمع آوری داده ها و اطلاعات در پژوهش را به طور دقیق بشناسد. فصل هشتم به معرفی چگونگی تجزیه و تحلیل یافته‌ها یا داده های جمع آوری شده اختصاص دارد. فصل نهم مبانی بحث و نتیجه گیری و چگونگی نگارش آن را معرفی خواهد کرد.
بخش سوم کتاب به معرفی انواع روش های پژوهش از نظر مسیر اجرا می پردازد. با توجه به ویژگی های خاص هر یک از این نوع روش های پژوهش، تلاش شده است تا بر اساس ملاحظات مفهومی، جمع آوری داده، نمونه گیری و تحلیل داده مورد بحث و بررسی قرار گیرند. بر این اساس فصل های «دهم تا چهل و هشتم» به معرفی انواع مسیرهای اجرای پژوهشی به ترتیب «آزمایشی، پیمایشی، گراندد تئوری، تحلیل محتوا، تاریخی، مطالعات استراتژیک، تحلیل گفتمان، ترکیبی، مطالعات تطبیقی، تصمیم گیری چند معیاره، قوم نگاری، پدیدارشناختی، نشانه شناسی، گروه سنجی، دلفی، گروه متمرکز، گروه اسمی، فراتحلیل، فراترکیبی، اقدام پژوهی، تحقیق در عملیات، داده کاوی، تحلیل تماتیک، روایی، دیالکتیک، تبارشناسی، مطالعه موردی، واسازی، فمنیسم، کیو، اپرا، ژانرشناسی، بریکلاژ، آینده پژوهی، مدل سازی، نظریه پردازی، مطالعات انتقادی، روش نظریه خاکستری، نظریه فازی و مرور نظام مند» می پردازند. در فصل چهل و نهم به ملاحظات پژوهشی در انواع رشته های خاص مانند «ادبیات، ریاضیات و مهندسی» پرداخته خواهد شد.
فهرست مطالب
بخش چهارم کتاب ملاحظات حقوقی و اخلاقی را در پژوهش معرفی می کند. در فصل پنجاهم درباره ملاحظات حقوقی پژوهش و در فصل پنجاه و یکم درباره ملاحظات اخلاقی پژوهش اطلاعات مبسوطی ارائه شده است.
بخش پنجم کتاب به معرفی انواع نرم افزارهای پرکاربرد در پژوهش می پردازد. فصل پنجاه و دوم به نرم افزارهای پرکاربرد «نگارشی، ویرایش و نمایشی» اختصاص دارد. فصل پنجاه و سوم درباره نرم افزارهای «تحلیل داده های کمی» و فصل پنجاه و چهارم درباره نرم افزارهای پرکاربرد برای تحلیل داده های کیفی» توضیح می دهد.
بخش ششم به مفهوم شناسی و معادل یابی در پژوهش تأکید دارد. در فصل پنجاه و پنجم درباره مفهوم شناسی و انتخاب معادل برای واژگان فارسی و لاتین در زمینه پژوهش بحث می شود. در فصل پنجاه و ششم و پایانی کتاب، انواع واژگان انگلیسی به فارسی به ترتیب حروف الفبای انگلیسی و فارسی به انگلیسی به ترتیب حروف الفبای فارسی ارائه خواهد شد.
برای مطالعه عمیق بخش ها و فصل های مرجع پژوهش» پیشنهادهایی به این شرح برای گروههای مختلف خوانندگان ارائه می شود: الف) افرادی که با رویکرد آشنایی با روش پژوهش و درس سمینار این مجموعه را مطالعه می کنند، مطالعه کامل مجموعه به آنها توصیه می شود. ب) افرادی که با رویکرد نگارش پروپوزال این مجموعه را مطالعه می کنند، توصیه می شود که فصل اول و چهارم را با دقت و فصول دوم و سوم را مرور کنند. همچنین با توجه به مسیر اجرای انتخاب شده، به مطالعه دقیق روش پژوهش از نظر مسیر اجرای منتخب خود در بخش سوم بپردازند. ج) افرادی که با رویکرد جمع آوری داده و اجرای فرایند پژوهش این مجموعه را مطالعه می کنند، توصیه می شود که فصول دوم، چهارم، ششم، هفتم، هشتم و نهم را بخوانند و از بخش سوم فصل مربوط به مسیر اجرای پژوهش و از بخش پنجم نرم افزار آماری منتخب مربوط را با دقت مرور کنند. د) افرادی که با رویکرد نگارش رساله یا پایان نامه و تهیه دستاوردهای حاصل از آنها این مجموعه را مطالعه می کنند، توصیه می شود که فصل سوم را با دقت مطالعه کنند. ه) افرادی که با رویکرد ترجمه متون تخصصی در زمینه پژوهش این مجموعه را مطالعه می کنند، توصیه می شود ضمن مرور کل مجموعه بخش مفهوم شناسی و واژه نامه تخصصی را با دقت بخوانند.

مدرس

حمید رضا ثابت
کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی

رزومه علمی و سوابق اجرایی جناب آقای حمید رضا ثابت

  • رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد ژورنالیسم پزشکی (1400)
  • پژوهشگر برتر دانشجویی (۱۳۹۴)
  • استعداد درخشان
  • دبیر کل مدرسه تابستانه کشوری طرح تحول نوآوری در آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۵)
  • عضو هیأت تحریریه مجله علمی پژوهشی Galen (1393)
  • دبیر اجرایی چهارمین مدرسه تابستانی شبکه همکار جنوب (1393)
  • عضو شورای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • نائب دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (1393)
  • دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا (۱۳۹۴)
  • برگزاری بیش از ۱۰ کارگاه پژوهشی در موضوعات مختلف (1392-۱۳۹۵)
  • کادر اجرایی چهارمین کنگره ملی دانشجویی افق های نوین در علوم توانبخشی (1393)
  • دبیر فرهنگی کانون نخبگان دانشگاه علوم پزشکی فسا (1391)
  • ثبت و چاپ بیش از ده طرح پژوهشی و مقالات علمی

نظرات

0

0 رای
5 امتیاز
0
4 امتیاز
0
3 امتیاز
0
2 امتیاز
0
1 امتیاز
0

نظرات

برای ارسال نظر وارد حساب کاربری شوید.